Tidigare hundar

I januari 2015 flyttade Chili (Muta Machiata's Chili Ciocciolina) till Sverige och hem till Cecilia Ström, kennel Lacillas. Vi importerade och ägde Chili tillsammans och hon bodde mestadels hos Cecilia. Chili har haft en valpkull hos oss, Q-kullen 2019, där Qvick och Qeeper bor kvar i familjen. Våren 2019 flyttade Chili tillbaka till sin uppfödare i Tyskland.

Klicka här för att läsa mer om Chili

Våren 2007 flyttade Tingel (LPI LPII LPIII RLD N RLD F Zinnamies Tingeling) hem till oss och satte fart på "de gamla gubbarna"! Hon var kullens utstickare, i positiv bemärkelse, på många sätt och vi skulle bara ha henne. Vi har aldrig ångrat att den här lilla pinglan blev en del av vår flock! Tingel har genom hela sitt liv alltid varit väldigt glad och kärleksfull och delade hjärtligt ut sina pussar och buffanden till alla som korsade hennes väg. Hon var en fantastisk familjehund och tränings- och tävlingskompis i lydnaden. I augusti 2018 var det dags för Tingel att vandra vidare..
Tingel är mor till våra första två valpkullar, U-kullen 2010 och D-kullen 2013.

Klicka här för att läsa mer om Tingel

I sep 1999 flyttade vår första dalmatiner och gemensamma hund, Måns (SE VCH TJH Orion), in hos oss. Med sin otroliga charm, vackra ögon och utstrålning tog han oss med storm! Med Måns startade vårt aktiva hundliv där vi tränat, tävlat och gjort prov inom många olika discipliner samt utbildat oss själva inom flera områden (se "Om oss" - Mimmi resp. Kristian).
Måns har en valpkull på 11 valpar efter sig (kennel Zinnamies), varav en tik - Tingel - bor hos oss. Han har även genom vår första kull blivit morfar! Hans barnbarn Ultra finns kvar i familjen.
I juni 2012 fick Måns, nästan 13 år gammal, somna in och är saknad av hela familjen.

Klicka här för att läsa mer om Måns

Snabbt började vi leta efter valp igen då vi hade planerat för en höst med valp (distansstudier och semester). Då det var mycket svårt att hitta seriösa dogo-uppfödare så föll rasvalet tillbaka på dalmatiner. Vi ville jättegärna ha en svarttecknad tik, men efter några besök hos kennel T-Cart slutade det med att vi i oktober 2002 kom hem med en levertecknad hane, Banjo (T-Cart Quick-Witted), med världens snällaste ögon! April 2010 lämnade Banjo oss efter lång tids sjukdom (epilepsi) som blev sämre och sämre senaste tiden.

Klicka här för att läsa mer om Banjo

Sommaren 2005 gästade Kivi (T-Cart Qui-Vive) oss. Hon är Banjos kullsyster och kom tillbaka till uppfödaren, som undrade om vi kunde ta hand om henne över sommaren då hon hade fullt upp med valpar efter en fodertik hemma. Kivi var en fartig tik och jättekul att jobba med, men funkade tyvärr inte särskilt bra ihop med varken våra egna eller andra hundar. Hon var hård som sten att uppfostra och hade språkproblem med andra hundar, vilket resulterade i en orolig flock där alla ständigt var på sin vakt. Numera bor Kivi hos Fam. Olsson (kennel Teams).

Aug-dec 2004 tog vi hand om valpen Tilda (Paper Moon's Dream Catcher) åt Fam. Erlandsson (kennel Dalspots) som vid den tiden bodde i England. Tack Lena och Håkan för förtroendet att ta hand om lilla "Tilda-Vilda"! Hon var en mycket snäll, lyhörd och lekfull tik med mycket fart i.

Vi var mycket nöjda med rasvalet dalmatiner, men när vi började planera för gemensam hund nr två så hade Kristian fastnat för rasen dogo argentino. Efter ett par års kontakt med aktiva inom rasklubben och ett par seriösa uppfödare så kom lilla Bagheera (Candie) in i vårt liv sommaren 2002. Tyvärr fick hon lämna oss endast 4 mån gammal p g a sjukdom.