LEXIE

RLD N BELLO BLANCO TRIXI SE22363/2016

2 år
¤ Född 2016-02-29

¤ HD A, ED ua (0)
¤ BAER +/+ (fullhörande)
¤ Korrekt bett, fulltandad

¤ MH - mentalbeskriven, 1:a på skott (protokoll)
¤ Genomfört BPH med skott (skottfast) --> bilder BPH
¤ Rallylydnad: RLD N - uppflyttad till fortsättningsklass
¤ Utställning: HP valpklass
¤ Viltspår:godkänt anlagsprov
¤ Barmarksdrag: löpning, deltagit i ett SM - 2018 (DCY)

[Stamtavla]

Lexie är en tik som flyttade tillbaka till oss som 14 månader. Hon kommer ur en kull med 7 valpar, 4 hanar och 3 tikar. Mer info om kullen finns här ->>

Lexie är en mycket glad, social och trygg liten tik. Hon är livlig och energisk när det bjuds på aktivitet och hon älskar att leka med kamptrasan, intesivt och starkt. Lexie har stort föremålsintresse och arbetslust. Hon är väldigt lättlärd och har en tydlig av och på knapp och kopplar lätt av när tillfälle ges.

Med Lexie tränar vi just nu drag, lite lydnad och agility. Utöver det vi tränar får hon liksom våra andra hundar ta del av familjelivet och dess aktiviteter som t ex campingturer, fotbollsträningar och bad/simning samt en hel del tid hemma med skogspromenader och häng i trädgården. Vi planerar att komma igång med viltspårandet i sommar/höst, vilket tidigare matten påbörjade med Lexie som unghund.
Agility - Drag - Lydnad - Viltspår - Utställning

Agility

Agilityträning är smått påbörjad med fokus på att få Lexie att gå framåt självständigt, svängar och slalom. Hon började snabbt förstå vad jag ville att hon skulle göra (knappt jag förstår det själv ;)) och hade mycket fint fokus och var väldigt uppmärksam på mig när vi tränade. Vi har påbörjat rundaträning, vilket vi även behöver kunna för lydnaden framöver.

Drag

Vår äldsta kille Odin, nu 12 år, och Lexie tränade ihop i canicross (löpning) en del förra sommaren och hösten. De debuterade på tävling tillsammans i november -17 med ett väl genomfört lopp med fint dragfokus och bra omkörningar. I år fortsätter löpträningen för dem. I år går Odin upp en åldersklass, vilket innebär en del förändringar. Dels blir loppen längre och man tävlar killar och tjejer var för sig. Odin har länge längtat efter utmaningen med längre lopp, så vi hoppas att det kan funka med någon tävling i år (dragtävlingarna ligger när hockeysäsongen är väldigt intensiv).

Vi har även cyklat ett par gånger och Lexie visade direkt att hon tycker om att springa framför cykeln och ligga på lite i selen. Starter fungerar mycket bra fint och vi jobbar på uthålligheten, att ligga på och dra längre sträckor, samt att lära in höger och vänster. Jag har även provat på att köra Lexie tillsammans med Dylan på kickbiken några gånger, då jag ser att Dylan är en väldigt bra förebild för hur vi arbetar när vi kör drag, d v s inte hoppa ner i diken, titta upp i luften efter fåglar eller snurra runt och springa hit och dit ;) När Dylan kör har han väldigt fint fokus på att arbeta och det ska gå framåt. Redan efter ett par pass tillsammans med honom så började Lexie förstå mycket bättre hur vi vill att det hela ska gå till :)

Lydnad/rallylydnad

När Lexie flyttade till oss förra sommaren låg fokus mest på att lära Lexie förstå mitt belöningsord och lite "regler" kring träningen och belöningarna samt att inte ha så stort fokus på mina händer. Senare kunde vi börja fokusera på mer momentträning som fotgående, fjärrdirigering, sitta kvar, apportering samt rundaträning och tasstarget på lock. Lexie älskar att kampa och är väldigt matglad, så hon är lättbelönad och lär sig fort. I vinter har vi endast tränat lydnad sporadiskt och främst korta övningar under promenader.


Viltspår

Lexie tränade viltspår med sin tidigare matte, vilket gick superbra. Lexie visade sig vara spårsäker och klarade anlagsprovet med lätthet. Målet är att vi ska komma igång med spårandet igen och göra fler spårprov framöver.

Utställning

Lexi ställdes ut som valp ett par gånger på inofficiella utställningar. Hon skötte sig utmärkt och fick fina kritiker. Kritiker från valputställningarna finns nedan.

Stockholms kennelklubb, Bro Park 2016-08-27, domare: Gunnar Norlin (S)

Feminin tilltalande tik. Vackert huvud och uttryck. Utmärkt hals, rygg och bröst. Bra benstomme. Jämna bra rörelser. Utmärkt päls och tecken förutom dåligt pigmenterad på ena ögonkanten. Trevlig mentalitet.
Valpklass 4-6 mån, HP, plac 2

Svenska Dalmatiner-Sällskapet, Östra Aktivitetsgruppen, Bålsta 2016-09-17, domare: Malin Ahlgren Enghardt (S)

Vackert huvud, mörka ögon, saknar eyeliner på höger. Vacker över- och underlinje, välansatt svans, välvinklad fram och bak. Rör sig väl. Trevligt temperament. Välvisad.Plac 4

16 mån
16 månader
14 mån
14 månader
6 mån
6 månader
4 mån
4 månader