LEXIE

RLD N BELLO BLANCO TRIXI SE22363/2016

2 år
¤ Född 2016-02-29

¤ HD A, ED ua (0)
¤ BAER +/+ (fullhörande)
¤ Korrekt bett, fulltandad

¤ MH - mentalbeskriven, 1:a på skott (protokoll)
¤ Genomfört BPH med skott (skottfast) --> bilder BPH
¤ Rallylydnad: RLD N - uppflyttad till fortsättningsklass
¤ Utställning: HP valpklass
¤ Viltspår:godkänt anlagsprov
¤ Barmarksdrag: löpning, deltagit i ett SM - 2018 (DCY)

[Stamtavla]

Lexie är en tik som flyttade tillbaka till oss som 14 månader. Hon kommer ur en kull med 7 valpar, 4 hanar och 3 tikar. Mer info om kullen finns här ->>

Lexie är en mycket glad, social och trygg liten tik. Hon är livlig och energisk när det bjuds på aktivitet och hon älskar att leka med kamptrasan, intesivt och starkt. Lexie har stort föremålsintresse och arbetslust. Hon är väldigt lättlärd och har en tydlig av- och påknapp och kopplar lätt av när tillfälle ges.

Med Lexie tränar vi just nu drag och agility. Utöver det vi tränar får hon liksom våra andra hundar ta del av familjelivet och dess aktiviteter som t ex campingturer, fotbollsträningar och bad/simning samt en hel del tid hemma med skogspromenader och häng i trädgården. Vi planerar att köra mer viltspår i år, vilket tidigare matten påbörjade med Lexie som unghund.

Lexie har haft en valpkull, C-kullen hösten 2019 (info finns här ->>).
Agility - Drag - Lydnad - Viltspår - Utställning

Agility

Agilityträning påbörjades så smått för ett par år sedan där fokus låg på att få Lexie att gå framåt självständigt, svängar och slalom. Hon började snabbt förstå vad jag ville att hon skulle göra (knappt jag förstår det själv ;)) och hade mycket fint fokus och var väldigt uppmärksam på mig när vi tränade. Agility känns verkligen som Lexies grej och målet är att träna mer regelbundet och målinriktat med henne.

Drag

Vår äldsta kille Odin, nu 14 år, och Lexie har tränat ihop i canicross (löpning) en del sedan Lexie flyttade hit. De debuterade på tävling tillsammans i november -17 med ett väl genomfört lopp med fint dragfokus och bra omkörningar. Tillsammans deltog de på ett par tävlingar under hösten 2018, bl a SM i Lida, Botkyrka. Under våren och sommaren 2019 körde Lexie ett par K9 Biathlon-tävlingar, en med Odin och en med Mimmi. Under hösten 2019 blev det inga tävlingar för Lexie då hon var mammaledig.

Lexie tränas också framför cykel och sparkcykel, både ensam och i tvåspann. Hon har numera fint fokus framåt och gillar att springa.

Lydnad/rallylydnad

När Lexie flyttade till oss sommaren 2017 låg fokus mest på att lära Lexie förstå mitt belöningsord och lite "regler" kring träningen och belöningarna samt att inte ha så stort fokus på mina händer. Senare kunde vi börja fokusera på mer momentträning som fotgående, fjärrdirigering, sitta kvar, apportering samt rundaträning och tasstarget på lock. Lexie älskar att kampa och är väldigt matglad, så hon är lättbelönad och lär sig fort. Lexie och jag tävlade rallylydnad tre gånger i nybörjarklass och blev därefter uppflyttade till fortsättningsklass. Numera tränar vi lydnad sporadiskt och främst korta övningar under promenader.


Viltspår

Lexie tränade viltspår med sin tidigare matte, vilket gick superbra. Lexie visade sig vara spårsäker och klarade anlagsprovet med lätthet. Målet är att vi ska komma igång med spårandet igen och göra fler spårprov framöver så att husse kan ta hjälp av Lexie under älgjakten där behov av eftersökshundar finns.

Utställning

Lexie ställdes ut som valp ett par gånger på inofficiella utställningar. Hon skötte sig utmärkt och fick fina kritiker. Kritiker från valputställningarna finns nedan.

Stockholms kennelklubb, Bro Park 2016-08-27, domare: Gunnar Norlin (S)

Feminin tilltalande tik. Vackert huvud och uttryck. Utmärkt hals, rygg och bröst. Bra benstomme. Jämna bra rörelser. Utmärkt päls och tecken förutom dåligt pigmenterad på ena ögonkanten. Trevlig mentalitet.
Valpklass 4-6 mån, HP, plac 2

Svenska Dalmatiner-Sällskapet, Östra Aktivitetsgruppen, Bålsta 2016-09-17, domare: Malin Ahlgren Enghardt (S)

Vackert huvud, mörka ögon, saknar eyeliner på höger. Vacker över- och underlinje, välansatt svans, välvinklad fram och bak. Rör sig väl. Trevligt temperament. Välvisad.Plac 4

16 mån
16 månader
14 mån
14 månader
6 mån
6 månader
4 mån
4 månader