Om oss

Familjen består, förutom hundarna, av Mimmi, Kristian, Odin och Mio. Vi bor i hus på landet utanför Uppsala.

Vi har flera års erfarenhet av tjänstehundsträning, träning och tävling inom bruksgrenarna spår, sök, rapport, viltspår, lydnad, rallylydnad och agility. Vi är utbildade och auktoriserade funktionärer inom SBK (Svenska Brukshundklubben). Vi är aktiva inom brukshundklubben (SBK) och rasklubben (SDS). Mer info om de kurser, läger och utbildningar vi genomgått finns här.

Mimmi & Tingel


Kristian & BanjoOdin & Ultra

Om Mimmi

Född och uppvuxen i Halmstad. Pluggade på Mitthögskolan i Härnösand (biologi/energi-ingenjör) och flyttade därefter tillbaka till Halmstad några år för ännu lite mer studier och jobb. Därefter landade vi i Uppsala 2004. Skolade om mig till lärare och efter några år som matte/no-lärare på mellan- och högstadiet påbörjade jag speciallärarutbildningen där examen hägrar till sommaren. Numera jobbar jag som speciallärare på en låg- och mellanstadieskola, vilket jag trivs utmärkt med!

Mitt hundliv började med Måns, som var min första hund, när jag pluggade i Härnösand. Där gick vi en del kurser på Brukshundklubben och påbörjade vår hundträning. Nere i Halmstad fortsatte vår hundträning och vi blev även aktiva i klubbverksamheten och utbildade oss själva en del. I Uppsala fortsatte vårt engagemang inom hunderiet och det har genom åren blivit ännu mer utbildningar inom SBK. När barnen kom minskade mitt engagemang inom SBK, men jag håller någon kurs då och då samt dömer några lydnadstävlingar om året. I rasklubben, SDS, är jag aktiv i kommittér och styrelsen.

Med Måns testade jag på det mesta inom hundsport och vi tävlade även en hel del. Läs mer på sidan om Måns (Historia - Måns). Med Tingel har det främst blivit lydnad som jag kört, men även lite spår, uppletande och rallylydnad på senare tid. Ultra är främst husses hund, men jag har kört lite rallylydnad med henne. Med Dylan tränar och tävlar jag i barkmarksdrag, lydnad, spår och uppletande med ambition att tävla mer framöver. Yngst i flocken är Lexie och med henne tränar jag litr lydnad, agility och drag.Om Kristian

Född och till största del uppvuxen i Dalarna, flyttade till Uppsala under gymnasietiden. Har haft hundar i familjen hela livet. Första gemensamma hunden med Mimmi var Måns som vi köpte 1999. Det var med Måns som jag började intressera mig för att använda hunden till bruks/arbete.

När vi bodde nere i Halmstad (2001-2004) blev vi väldigt aktiva i klubbverksamheten inom brukshundklubben och utbildade även oss själva en del. Jag har haft förmånen att via mitt jobb få hålla några utbildningar för tjänstehundsekipage, vilket varit mycket utvecklande.

Idag tränar jag spår, viltspår och uppletande med Ultra. Har under åren av och till tränat mycket spår och agility med Banjo (tidigare hund). Jag är inte speciellt tävlingsintresserad, så den delen får Mimmi sköta. Däremot fascineras jag av hundens mentalitet och dess förmåga att använda näsan och hörseln på olika sätt i olika sammanhang. Provar gärna på olika sätt att aktivera hunden genom nosarbete.Om Odin & Mio

Våra tvåbenta killar som är födda 2006 och 2008. Dessa två busar tränar våra hundar i tolerans och uthållighet i form av kläng, kel, lek och även lite lydnadsträning ;-) Odin debuterade i barmarksdrag (löpning) med Tingel under 2015 och körde ett par tävlingar med henne. Sedan blev det några tävlingar med Ultra inklusive SM under 2016 och 2017. Hösten 2017 debuterade Odin och Lexie i drag och under 2018 tävlade de ett par gånger, inklusive SM. Båda killarna kör ishockey som första sport och då blir det inte alltid så mycket tid över för hundtävlingar.