Om oss

Familjen består, förutom hundarna, av Mimmi, Kristian, Odin och Mio. Vi bor i hus på landet utanför Uppsala.

Vi har flera års erfarenhet av tjänstehundsträning, träning och tävling inom bruksgrenarna spår, sök och rapport samt barmarksdrag, viltspår, lydnad, rallylydnad, agility, specialsök och nose work. Vi är utbildade och auktoriserade funktionärer inom SBK (Svenska Brukshundklubben). Vi är aktiva inom brukshundklubben (SBK) och rasklubben (SDS).

Odin & Ultra

Om Mimmi

Född och uppvuxen i Halmstad men landade i Uppsala efter några års studier på andra orter. Mitt hundliv började med Måns, som var min första hund, när jag flyttade hemifrån efter gymnasiet. Måns och jag gick typ alla kurser i världen ;) Under denna tid blev jag även aktiv och gick diverse utbildningar inom Svenska Brukshundsklubben. Numera håller jag någon kurs då och då samt dömer några lydnadstävlingar om året. I rasklubben, SDS, är jag aktiv i kommittér och styrelsen. Jobbar som speciallärare.

Om Kristian

Född och till största del uppvuxen i Dalarna, flyttade till Uppsala under gymnasietiden. Har haft hundar i familjen hela livet. Första gemensamma hunden med Mimmi var Måns som vi köpte 1999. Det var med Måns som jag började intressera mig för att använda hunden till bruks/arbete. Under denna period blev även jag aktiv i klubbverksamheten inom brukshundklubben. Jobbar med tjänstehundsverksamhet.

Om Odin & Mio

Våra tvåbenta killar som är födda 2006 och 2008. Dessa två busar började med att träna våra hundar i tolerans och uthållighet i form av kläng, kel, lek och även lite lydnadsträning ;-) Odin debuterade i barmarksdrag (löpning) med Tingel under 2015 och körde ett par tävlingar med henne. Sedan blev det några tävlingar med Ultra inklusive SM under 2016 och 2017. Hösten 2017 debuterade Odin och Lexie i drag och under 2018 tävlade de ett par gånger, inklusive SM. Båda killarna kör ishockey som första sport och då blir det inte alltid så mycket tid över för att köra hund.